Gyerekek az Egységért

A Gyerekek az Egységért mozgalomhoz tartozó gyerekek, 182 országban vagyunk jelen, különböző kultúrákban élünk, különböző nyelveken beszélünk, vannak köztünk keresztények, zsidók, muzulmánok, buddhisták, hinduk, szikek… Célunk, hogy a világon egy új életstílust terjesszünk el: a kölcsönös szeretetet.

Olyanok vagyunk, mint egy nagy család: akinek többje van közösbe teszi azzal, akinek kevesebbje. Egy új kultúra szerint élünk, az adás és osztozás kultúrája szerint, ez boldoggá és szabaddá tesz minket.

Ott vagyunk New Yorkban az ENSZ palotában, és Kamerunban az őserdőben. Találkozhatsz velünk az iskolákban, a sportpályákon, egy környezetvédelmi akció során vagy éppenséggel egy koncerten, ahol mi zenélünk.

Mindet megteszünk azért, hogy ledöntsük a megosztottság korlátait, mert hiszünk abban, hogy az emberiség hamarosan olyan lesz, mint egy nagy család.

Hiszünk abban is, hogy csak a szeretet tudja megváltoztatni a világot. Jézus azt mondta az Evangéliumban: “Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket.” Azt szeretnénk, hogy ez valósággá váljon az emberek között.

Felfedeztük, hogy öröm másokért élni, öröm ajándékozni, és ezt a felfedezést lehető legtöbb gyerekkel meg akarjuk osztani. Ezért számtalan kezdeményezést indítunk:

  1. Japánban, a nagyvallások vezetőinek találkozójára 147.000 aláírást juttatunk el. Aki aláírta ezt az ívet, elkötelezte magát arra, hogy a békét építi.
  2. A “TV az egyesült világért” akciónk keretében a médiák vezetőitől azt kérjük üzenetünkben, hpgy segítsenek nekünk az egyesült világ építésében. 750.000 aláírást mi magunk vittünk el a Televízió és film Európai Bizottságához, az Európatanácshoz, és az ENSZ-hez.
  3. A “Gyeremekek jogairól szóló megállapodás” tízéves évfordulóján Japánban részt vettünk a “Gyermekek konferenciája a jövő nemzédékért” elnevezésű rendezvényen. Ide a világ 40 országából érkeztek gyerekek, akik különböző vallásokhoz tartoztak. A konferencián munkacsoportokban és plenáris üléseken dolgoztunk a békéért és az egységért a haramadik évezredre készülve.
  4. A világ fontos embereihez fordulunk, hogy segítsenek nekünk a békét építeni, hogy elterjesszüka szeretetet, ami minden ember sejtjeibe van írva. Tokyóból az üzenetet eljuttatuk országaink állami és vallási vezetőinek, a médiák vezetőinek, az Ensz genfi és new yorki székhelyére.
  5. A világon sok gyermek él nehéz helyzetben, háborúban, ahol semmibe veszik jogaikat. Mi együtt érzünk fájdalmukkal, ezért hoztuk létre az “Adás projektet”: 21 mikroprojekt fut jelenleg a világban.

Nemzetközi honlap: https://www.teens4unity.net

Magyarországi honlap: https://www.teens4unity.hu